Vår story

Naturlig tørkede Hortensia

Hvordan det hele startet

Har du noen gang lurt på hva blomsterbutikker gjør med de gamle blomstene? Disse blomstene møter ikke lenger standarden for salg. Snart vil de henge ned, og selv om noen er villige til å kjøpe dem på avslag, ender de opp i søpla.

Visste du at flertallet av rosene du finner i Norge er dyrket i Afrika? Det er dyrt å dyrke dem. Det er dyrt å transportere dem her, og så blir de hos oss i en uke før de blir kastet.

Tørkede Lavender

Hvem er vi?

Vi er en liten blomsterbutikk i Oslo. Derfor har spørsmålet om hva vi skal gjøre med de gamle blomstene alltid vært noe vi har tenkt mye på. Der er det Lavender kommer inn. Konseptet for Lavender kommer fra at lavendel er en av de få blomstene som holder på den gode lukten selv etter de er tørket. Hva om vi kan gjøre noe av det samme med andre blomster? Kanskje ikke alltid duften, men deres skjønnhet. Det vil la oss holde dem lengre, kanskje et par år eller mer.

Tørkede blomsterbukett

Våre produkter

Hver blomst blir spesielt valgt ut og renset før vi henger dem opp til å tørke av seg selv. Vi prøver å unngå å farge dem så mye som mulig, og prøver å bevare den naturlige fargen på blomstene. 

I de fleste av våre buketter, er 50% av blomstene tørket naturlig fra ferske blomster. Vi legger til tørket lavendel i mange av bukettene for å gi en søt, lindrende duft. Duften av lavendel er kjent for å ha en beroligende effekt som hjelper med å redusere stress. Den myke fargen av tørkede blomstene gir deg en følelse av nostalgi og fred. Det er ingenting som en nydelig bukett av tørkede blomster som møter deg hver dag etter jobb. Og de holder lenge, kanskje til og med et par år.

Og med det vil vi gjerne takke Susanna Broughton for hennes fantastiske arbeid med å designe logoen vår.